Startsida / Inlägg

En annorlunda kronprinsessa

av Jenny Alexandersson
vickan.jpg

Bilden publicerad med tillstånd av Auktionsverket

Det här är min absoluta favoritbild på Victoria. Vi är så vana vid att se henne i rollen som kronprinsessa, uppklädd och representativ, att en enkel t-shirt, jeans och utsläppt hår – och det där allvarsamma uttrycket i ansiktet – ger oss en helt annan bild av henne. 

Stjärnfotografen Mikael Jansson tog bilden på kronprinsessan 2002 och jag gissar att Victoria och resten av famljen var nöjda med resultatet för det var det var Jansson som senare tog de officiella förlovningsbilderna på Daniel och Victoria. 

Nu säljs bilden till förmån för barndiabetesfonden med ett utropspris på ca 40 000 kronor. Den 14 november är det Världsdiabetesdagens 20-årsjubileum och eftersom Victoria är barndiabetesfondens beskyddare så är det naturligt att hon själv vill bidra tillsammans med Mikael Jansson. 

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB