Startsida / Inlägg

Vad händer om bebisen föds på ”fel” dag?

av Jenny Alexandersson

I intervjun med Daniel och Victoria berättade kronprinsessan att det är nära nu och att födseln kan ske när som helst, men att den egentligen är planerad till månadsskiftet februari/mars. I år är det skottår och vad händer egentligen om Sveriges nya lilla prins eller prinsessa föds den 29 februari?

Aftonbladet redde ut begreppet i gårdagens tidning. 

sida.jpg

Eftersom man säkerligen vill hylla den framtida kronprinsen/kronprinsessan på samma sätt som man har firat Victoria genom åren så blir det med ett officieltl firande på borggården. Och hur gör man då när den 29:e bara inträffar vart fjärde år? Man gör som med alla andra födelsedagsbarn, man grattar dagen innan såklart. 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB