Startsida / Inlägg

Carl Philip gjorde något viktigt igår

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2012-03-27 kl. 16.17.48.jpg

Igår delade prins Carl Philip ut pris från Emrichfonden som jobbar mot våld, främlingsfientlighet och mobbning. Grundaren av fonden, Emerich Roth, är 87 år och har överlevt fem koncentrationsläger. Han kom till Sverige 1950 och har jobbat med att sprida information, främst i skolor, om händelserna under andra världskriget. Han var även initiativtagare till EXIT och hjälpt många ungdomar att lämna destruktiva gäng. 

I sitt tal sa Carl Philip att medierna är dåliga på att ta upp goda exempel på hur man kan jobba mot mobbing i skolorna och kanske har han rätt. Vi är nog rätt bra på att peka på dåliga exempel och skriva om barn och ungdomar som råkat illa ut. Just därför är det så bra att han och andra kungligheter engagerar sig i sådana här organisationer för genom att göra en så enkel insats som att dela ut ett pris riktar han strålkastarljuset på det som är viktigt. 

Och se där, det blev ett blogginlägg på Aftonbladet om hans insats – och om en viktig organisation. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Sebastian Laneby och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB