Startsida / Inlägg

Intervju med prinsessan Madeleine – om kritiken, jobbet och flytten

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2012-03-29 kl. 16.55.37.jpg

Alldeles nyss publicerade hovet en intervju med prinsessan Madeleine på sin hemsida. 

Hon berättar att hon följer det som skrivs om henne och att hon blir ledsen över kritiken att hon skulle leva lyxliv i New York utan att jobba. Prinsessan beskriver sitt arbete på Childhood och sitt arbete som projekthandläggare. 

Här är ett utdrag: 

**********************************

Det har varit en hel del diskussioner på senare tid om Prinsessans arbete i New York och om hur vistelsen där betalas. Har Prinsessan följt med i debatten?
– Ja, det är klart att jag har följt med och det är klart att jag tar till mig det som skrivs. Jag blir ledsen när det beskrivs som om jag lever lyxliv och inte gör annat än shoppar och hänger på restauranger. Dels har jag mitt arbete på Childhood, dels ställer jag upp för Sverige när jag blir ombedd. Exempelvis kommer jag att delta på Svensk-Amerikanska Handelskammarens Women´s Executive Conference i New York och en minnesceremoni för Raoul Wallenberg i Washington DC. USA är ett viktigt land för svenska intressen, både ekonomiskt och kulturellt. Jag ställer mer än gärna upp för att stödja och främja detta.

Och ekonomin?
– Det känns bra att den korrekta informationen publicerades på Hovets hemsida, nämligen att då jag representerar Sverige betalas resor och andra omkostnader av anslaget. I övrigt betalar jag min vistelse med privata medel. Och jag tar naturligtvis inte ut någon lön från Childhood. Det känns som en stor förmån att inte behöva det, utan att kunna arbeta ideellt för utsatta barn och kunna hjälpa till att omsätta min mammas vision i verkligheten.

Prinsessan har nyligen skickat in en anmälan om ”flyttning till utlandet’ till Skattemyndigheten. Hur länge kommer Prinsessan bo i USA istället för i Sverige?
– Under det närmaste året kommer jag att fortsätta bo och arbeta i New York. Att jag nu bor i USA istället för i Sverige betyder inte att min roll som Prinsessa av Sverige förändras, utan jag kommer fortsätta att arbeta för Sverige i USA.

**************************************

Här kan du läsa hela intervjun!

 • Tjänstgörande redaktör: Niklas Gustafsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB