Startsida / Inlägg

Nybygge på Solliden – sommarbostad till Victoria och Daniel?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2012-03-09 kl. 10.00.46.jpg

Kungafamiljens sommarparadis växer, snart börjar familjen bygga ett nytt fritidshus på den kungliga marken.

Det var lokaltidningen Östra Småland som först avslöjade nyheten om att det byggs nytt på Solliden. Hovförvaltningen har fått beviljat en dispensansökan från strandskyddet och står nu i startgroparna för att bygga ett hus med tillhörande carport och pool.  

Skärmavbild 2012-03-09 kl. 10.25.51.jpg

Familjen har tidigare byggt ett båthus på 100 kvadratmeter nere vid vattnet, det har varit det naturliga tillhållet under heta sommardagar, men nu när familjen växer vill man ordna med ett nytt boende för Victoria och Daniel och alla de gäster som alltid besöker Solliden under semestern. Trots att Soliden slott är stort så växer familjen och därmed det antal gäster som kungafamiljen tar emot varje sommar. Daniels föräldrar och hans syster med barn kommer gärna och hälsar på. Snart kanske även Sofia Hellqvist familj och Madeleines pojkvän Chris. Och så alla släktingar och vänner som av tradition alltid tillbringar några veckor nere på Öland. Fullt hus med andra ord. 

Bilden visar bryggan nere vid båthuset. 

 • Tjänstgörande redaktör: Niklas Gustafsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB