Startsida / Inlägg

Årets Nobelsnackisar – skägg, nakenfisar och kritik

av Jenny Alexandersson

Visst var det en pampig kväll i Blå Hallen igår? Cirkus Cirkör gjorde ett bra jobb med underhållningen. Extra kul att det var både gamla och unga människor som deltog i showen. Och pristagarnas tal… väldigt bra och genomtänkta tyckte jag.

Så vad snackade folk om i går och i morse när festligheterna var över?

En stor snackis var såklart att Chris O’Neill inte var med under kvällen. Jag har ju sagt det tidigare, men säger det igen, det är ett pr-taktiskt misstag av honom att inte vara på plats. Nobel är det tillfälle på året då kungafamiljen verkligen kan visa upp sig, evenemanget har stort genomslag i hela världen. Det hade varit ett perfekt tillfälle för Chris att synas och vara en del av kungafamiljen. För någon vecka sedan blev jag uppringd av franska Point de Vue och tyska Gala som bland annat ville veta varför han tackade nej, så det här är en fråga som inte bara är en snackis i Sverige.

Så här såg det ut i morse när prinsessan tackade för en underbar kväll på sin Facebooksida. En annan intressant sak var det faktum att Madeleine bar en brudklänning designad av Angel Sanchez. Att hon återanvänder den får hon pluspoäng för, hon bar den senast kvällen före Victorias och Daniels bröllop 2010.

Härligast på dansgolvet var Anna Maria Corazza Bildt som vi här på Söndagsredaktionen konstaterar var ”eldigast” på festen. Hon bjöd fotograferna på en yrande ensam svängom på parketten i flammande röd klänning.

Kvällens snyggaste klänning bar Ylwa Westerberg. Enkel, trendig och elegant.

Och statsministern som så glatt ställde upp och dansade med min kollega Mattias förra året nobbade världens härligaste reporter Linda Hjertén efter middagen. Trist. Men Linda fick Socialdemokraternas Stefan Löfven i famnen istället…

… Och sedär! Även fru Bildt kunde tänka sig att ta en svängom med Linda.

Carl Philips skägg. Snyggt eller inte? Personligen tycker jag att renrakat passar bättre på prinsen, men meningarna var verkligen delade under kvällen både bland SVT:s programledare och på Twitter.

De två nakna männen som försökte ta sig in i Konserthuset vid prisutdelningen visade sig vara två regimkritiska kineser som ville protestera mot att nobelpriset i litteratur tilldelats författaren Mo Yan. De hann ta sig förbi säpos avspärrningar nästan ända fram till porten innan de stoppades av en polis.

Det var många som undrade varför Victoria inte hade sin vigselring på sig igår? Det sägs att kronprinsessan lider av kontaktexem och har svårt att bära den när det blir rött och kliar. Så var det med den saken.

Det var många som la märke till att drottningens bordsgranne  fysikpristagaren Serge Haroche hade lite problem med skjortan. Den ville gärna öppna sig och visa fysikerns maghår.

Varje år har de stora tidningarna sina reportrar på plats i Blå Hallen. Expressens hovreporter Johan T Lindvall är veteran med tre fester i bagaget. Men igår fick han sig en lavett av Kungliga magasinets Roger Lundgren på Aftonbladets chat.

 

Drottning Sonja grät öppet under utdelningen av Nobels fredspris i Oslo tidigare under måndagen. Det händer sällan att kungligheter visar känslor på det här sättet, men Sonja kunde inte hålla tillbaka tårarna.

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB