Startsida / Inlägg

Kungen bjöd nobelpristagarna på hummer och rådjur

av Jenny Alexandersson

Igår kväll var det dags för kungens middag på slottet då alla nobelpristagare och deras respektive är bjudna. Jag antar att en del gäster var en aning hang over från i måndags, men de hade förhoppningsvis lika trevligt igår.

Så här såg menyn ut:

Ljummen skotsk hummer med jordärtskockscrème, karamelliserad svartrot och hummerromsdressing.

Smörbakad torskfilé med morotsvariation från Nobis gårdar och sardellbeurre blanc.

Helstekt rådjurssadel från den Kungliga jakten med svartvinbärssås, rostad spetskål och potatispuré med svart tryffel

Glace au four, citrusmaräng på limekaka med vit choklad

Victoria bar en julröd sidencrêpe-klänning och ett privat diadem och briljantörhängen.

Kronprinsessan brukar oftast använda stråldiademet eller Karl Johan-diademet med knappar, men det här lilla diademet är lite mer diskret och passar perfekt till en enkel klänning.

Det grå spetsfodralet satt som en smäck på Madeleine. Hon såg plötsligt väldigt vuxen och elegant ut, eller hur? I håret satt det privata diademet som hon fick när hon fyllde 18 år.

Prinsessan Christina valde också lila igår och toppade det med ett knappdiadem.

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB