Startsida / Inlägg

Carl Philip och matlagningen

av Jenny Alexandersson

I nästan alla intervjuer där Carl Philip har fått frågan hur bra han är på att laga mat så svarar han att han inte är något vidare duktig vid spisen, att han ofta köper med sig färdig mat hem eller äter ute. Men intresset för mat är det inget fel på. Prinsen är ju beskyddare för Bocuse d’Or Akademin som är en av världens främsta matlagningstävlingar.

Och i fredags satt han i juryn för Årets kock och delade ut pris till vinnaren Daniel Räms.

Carl Philip satt med i jurygrupp nummer två där bland andra Melker Andersson och kungafamiljens gode vän Stefano Catenacci deltog. Det är ju under hans befäl som all mat till kungamiddagarna lagas på Operakällaren.

Daniel Räms fick en snygg guldmedalj, men det ser inte helt lätt ut att fästa den kring kockens hals…

… och det var inte så konstigt eftersom Räms blev såhär glad när han vann.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB