Startsida / Inlägg

Victoria och Daniels påsklov

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-03-28 kl. 11.02.00

Daniel, Estelle och Victoria firar påsk i Spanien. Redan i söndags anlände de till Aguamarga som ligger i kommunen Níjar som ligger vid den kända nationalparken Cabo de Gata enligt tidningen Diario Almería. Där bor de i en svenskägd villa som går under namnet ”del suecos” nära stranden. De delar det stora huset med det holländska kronprinsparet Willem Alexander och Máxima och deras tre döttrar. De två familjerna är både släkt och goda vänner med varandra, Catarina Amalia som ju en dag ska bli Hollands drottning är ju Victorias gudbarn och Willem Alexander är gudfar till Estelle.

De två familjerna har väckt mycket uppmärksamhet i staden och de har kunnat se Daniel och Victoria jogga tillsammans med livvakter i måndags. Borgmästaren Antonio Jesús sa så här till nyhetsbyrån Europapress:

– Vi tackar prinsessan för att hon valt Aguamarga på sin semester som är en av de bästa internationella destinationerna. Vi hoppas att detta inte är det sista besöket, att det upprepas.

Spansk polis berättar att de inte har specialbevakning på kungafamiljen men att de har en patrull i området under tiden som Daniel och Victoria är där.

Skärmavbild 2013-03-28 kl. 11.35.28

På tisdag den 2 april måste den lilla familjen vara tillbaka i Stockholm igen, då ska Daniel besökt sin gode vän Jacob de Geer på hans arbetsplats iZettle som tillverkar betalningslösningar till mobiltelefoner. Victoria har inga kungliga uppdrag uppskrivna i kalendern förrän den 18 april då hon ska Sverige-Amerika stiftelsens årsmöte i Stockholm. Jacobs föräldrar är nära vänner till kungaparet och Jacobs syster Lovisa är en av prinsessan Madeleines bästa vänner.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Fred Balke, Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB