Startsida / Inlägg

Drottningen fick en blöt puss

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-04-18 kl. 10.27.47

Statsbesöket i Kroatien fortsatte igår och i vanlig ordning hade kungen och drottningen separata program. De vill ofta belysa sina egna hjärtefrågor när de är på officiella resor, kungen är engagerad i miljö och företagande medan drottningen fokuserar på utsatta barn, utbildning och vård. Kungen deltog i ett seminarium som följdes av ett besök på familjeföretaget DOK-ING som bland annat tillverkar fjärrstyrda minröjningsmaskiner.

Drottningen fick en ordentlig puss när hon och presidentfrun besökte rehabiliteringscentret Silver. Där utbildas assistanshundar som används vid rehabilitering av funktionshindrade och barn med psykiska utvecklingsstörningar.

Skärmavbild 2013-04-18 kl. 10.28.06

Det märks att drottningen är hundkär. De har ju haft flera hundar i kungafamiljen i genom åren. När kungaparet var nyförlovade hade de Labradoren Ali som sedan döptes om till Charlie. Det var drottningens present till sin blivande make. De har även haft en labrador som heter Jambo och kungens favorit Zila som kungaparet fick i present under statsbesöket i Slovakien 2001. När jag såg bilderna här ovanför var min första tanke att kroatiska presidenten skulle göra likadant och skänka bort en valp till kungen och drottningen. Men de här hundarna är som sagt utbildade att hjälpa handikappade. Men en stunds gos och kel hann drottningen med i alla fall.

Skärmavbild 2013-04-18 kl. 10.29.28

Kungaparet besökte även Zagrebs universitet och träffade en klass med elever som läser svenska.

De kommenterade även tragedin i Boston när Aftonbladet träffade dem igår eftermiddag.

– Det är alltid fruktansvärt när det händer i en sådan situation som i Boston, under sådana omständigheter, när det dessutom är en idrottstävling och oskyldiga utsätts för sådana terroraktioner, säger kungen och fortsätter:

– Det är fruktansvärt och det kunde ha gått ännu värre. Men det är tillräckligt illa och det här skakar om allmänheten i Boston och över huvud taget. Det beklagar vi verkligen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander och Jonna Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB