Startsida / Inlägg

En vårhälsning från Estelle

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-04-27 kl. 16.20.08

Prinsessan Estelle växer så att det knakar. I torsdags fotograferades hon i trädgården vid Haga slott tillsammans med sin mamma.

Skärmavbild 2013-04-27 kl. 16.20.52

Det är Kate Gabor, samma fotograf som kronprinsessan har anlitat tidigare vid flera tillfällen som har tagit bilderna. Här sitter Estelle på trappan till den gamla lekstugan som Hagasessorna lekte i som små, nu har den renoverats och står redo för en ny generation med kungligheter.

Skärmavbild 2013-04-27 kl. 16.19.54

Den 22 maj är det ett år sedan som prinsessan Estelle döptes i slottskyrkan. I samband med det har man nu släppt en liten bönbok som bär hennes namn. Kungafamiljen har ju tidigare släppt drottning Silvias bönbok och kronprinsessan Victorias bönbok. För att nå ut till så många som möjligt har man böner på flera minoritetsspråk som till exempel på romani, arabiska, syrianska och arameiska.

Skärmavbild 2013-04-27 kl. 16.19.34

Daniel är inte med på bilderna som hovet har släppt, men han har varit lika närvarande hemma med Estelle på slottet som Victoria. Daniel är ju den första prins som har varit pappaledig i kungahuset. Igår berättade han för Aftonbladet hur det har varit.

– Nu har ju framför allt Kronprinsessan varit mammaledig i början. Men framöver, till hösten, kommer jag vara pappaledig ännu mer. Jag ser det som en självklarhet att vara hemma som pappa. Även min pappa var hemma mycket när jag växte upp och det betydde mycket.

– Det har varit otroligt spännande. Hon har börjat prata lite och sagt sina första ord, mamma och pappa. Det är väldigt härligt.

Här kan du läsa hela intervjun med prins Daniel.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB