Han får inte göra bröllopstårtan till Madeleine
avI fredags kunde Radio P4 Sjuhärad berätta att en av hovets favoritkonditorier Günther Koerffer (till vänster här på bild) inte får göra prinsessan Madeleines bröllopstårta. Günther har tidigare gjort bröllopstårtor till både kungen och kronprinsessan och bakade dessutom Estelles doptårta. Han lämnade in en förfrågan till hovet, men fick aldrig något svar och nu har hovet alltså valt en annan tårtskapare.
– Hovet sa ingenting. Min fråga gick till hovmarskalken och han sa att han skulle lägga det på minnet och att de skulle höra av sig. Men det kom aldrig något svar, säger Günther Koerffer till radiokanalen.
Günther verkar i och för sig inte så nedslagen över beslutet.
– Jag känner ingenting. För min del spelar det ingen roll. Om någon annan kollega i Stockholm får göra den. Då är jag glad.
Nyfiken på vad Victorias tårta innehöll?
12 flaskor champagne, 25 liter grädde och 900 ägg är några av ingredienserna i bröllopstårtan som består av 11 våningar, är över tre meter hög och väger 250 kilo. Varje tårta består av 11 lager.
Günter berättade för min kollega Ida Gustafsson att han istället koncentrerar sig på att göra Folkets bröllopstårta som säljer som smör just nu.