Startsida / Inlägg

Överraskningar på prinsessan Madeleines bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-05-31 kl. 10.37.43

I dagens Aftonbladet kan jag berätta att det planeras för många roliga och fina överraskningar på prinsessans bröllop nästa lördag. Några av Madeleines nära vänner har tänkt ut ett fint tal som ska hållas på fredagens middag och de har även planerat en speciell present med anknytning till parets liv i New York.

Skärmavbild 2013-05-31 kl. 10.34.21

Dagen innan bröllopet är kungen och drottningen värdpar för en stor fest för Chris och Madeleine på Grand Hôtel. Då är stämningen lite mer avslappnad än vad den kommer att vara på själva bröllopsmiddagen efter vigseln. Självklart kommer gästerna att slå klackarna i taket även på Drottningholm, men det sker när middagen är avslutad och paret har startat den stora festen med en brudvals. Därför är det lättare för kompisarna att hålla roliga tal på hotellet.

Skärmavbild 2013-05-31 kl. 10.40.38

Men det är inte bara kompisarna som planerar överraskningar, även Madeleine har planerat upplevelser för sina gäster. Tillsammans med sin mentor och före detta klassföreståndare Lena Ramel har hon sett till att de utländska gästerna får njuta av svensk tradition. Lena vars pappa är född i Hälsingland och som själv har bott där länge och känner prinsessans hertiginnedöme väldigt väl har ordnat så att ett tiotal av de duktigaste unga folkmusikerna från bland annat Järvsö och Bollnäs ska spela vid bröllopet.

– Det blir exotiskt för de amerikanska gästerna, berättade Lena Ramel när jag pratade med henne för ett par dagar sedan.

Skärmavbild 2013-05-31 kl. 11.05.15

Lena var klassföreståndare för Madeleine vid Enskilda gymnasiet och blev sedan hennes mentor vid hovet. Jag har lätt att förstå det valet, av det jag har hört om och upplevt av Lena, är att hon är en jordnära, trygg och väldigt positiv person. De har fortfarande nära kontakt och låtarna som ska spelas vid bröllopet och Lena och Madeleine valt ut tillsammans.

– Vi sa just båda två att vad maffigt det blir med junigrönskan och det här exotiska inslaget, det kommer att bli väldigt fint tror vi, berättar Lena Ramel.

(På bilden här ovan får Madeleine en folkdräkt från Järvsö på sin 18-årsdag)

Läs mer här!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB