Startsida / Inlägg

En smekmånad i kameralinsen

av Jenny Alexandersson
profiljenny

(Kolumn från nätet tidigare idag)

Seychellerna är ett paradis för nygifta – och för kungligheter. Som ett av världens populäraste hide aways för människor med mycket pengar har de privata villorna på North Island befolkats av kungligheter förr. 2011 firade brittiska prins William och hans Kate sin honeymoon här. Kungen och drottningen har också semestrat på Seychellerna, likaså Victoria och Daniel. Kronprinsessan sägs ha blivit extra förtjust i Birds Island där man bor lite mer ”rustikt”.

Men på North Island handlar tillvaron bara om tre saker: lyx, romantik och diskretion.

Att semestra i samma villa som Kate och William är den ultimata statusmarkören. En natt i strandvillan kostar 50 000 kronor. Provocerande mycket pengar såklart, men Chris som tackade nej till en kunglig titel hade just sådant här i baktanken. Som ”Herr” och utan tillgång till svärfars apanage är han fri att lägga sina pengar på vad han vill.

Men det är egentligen den sista punkten som är viktigast för den medieskygga prinsessan.

Diskretion.

Chansen att lyckas hålla sin bröllopsresa under fotografernas radar är lättare på North Island än i till exempel i Klippstaden i Petra där det spanska kronprinsparet lekte charterturister på sin bröllopsresa. Det är definitivt lättare än i glassiga St Morritz där holländska kung Willem Alexander och Máxima susade ner för backarna efter vigseln i Amsterdam.

Men i dag kan inte ens de superexklusiva resorterna längre garantera full diskretion. Vem som helst med en mobiltelefon kan knäppa en bild. Och vem som helst med tillgång till nätet kan skvallra om en kunglig semester.

Madeleine drömde om ett toppexklusivt Robinsonliv utan paparazzis och Chris gjorde ett tappert försök.

Men tyvärr är det länge sedan kungligheter kunde resa incognito.

Ett hett tips är att det nygifta paret siktat in sig på en ny destination. Varför inte till Mauritius, en kort resa från North Island? Där är prinsessan Christinas make Tord Magnuson generalkonsul och garant för en helt privat semester i någon av miljardärsvillorna.

 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB