Startsida / Inlägg

Drottningen älskar loppisar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-10-23 kl. 13.27.37

Först av allt – tack för att ni kliver in här på bloggen så regelbundet! Alla era besök, kommentarer och lästa inlägg har resulterat i att Hovbloggen regelbundet ligger i topp tre på listan över alla nyhetsbloggar på Aftonbladet. Och just nu ligger den faktiskt på första plats. Och det är er förtjänst! Tack igen!

Och nu över till något annat roligt. I dag släpps Roger Lundgrens bok om drottningen, en bok som Maud Olofsson tagit initiativ till och som beskriver drottningen som yrkesmänniska. Jag har ju flera gånger berättat om hur drottningen redan från första dag bestämde sig för att betrakta drottningrollen som ett jobb och bad om att få ett kontor och en skrivmaskin – till hovets stora överraskning. Sedan dess har hon lagt ner själ och hjärta i sitt arbete. Resultatet är bland annat en halv miljard insamlade kronor till Childhood.

I ”Drottning Silvia – en jubileumsbok” berättas att resultatet av drottningens arbete bland annat har resulterat i en halv miljard insamlade kronor till Childhood.

Och ni nog har hört det förr – men ett av drottningens stora intressen är att leta fynd på loppisar! Hon och kungen strosar gärna runt på loppisar och marknader, speciellt i Sydfrankrike där de ju har sitt semesterhus Villa Mirage.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB