Startsida / Inlägg

Kungliga bilderna du aldrig sett tidigare?

av Jenny Alexandersson
Drottning_Silvia

Om du har läst boken Drottning Silvia som gavs ut vid millennieskiftet så har du kanske sett det här fina porträttet av drottningen. Men för de flesta är det helt nytt. Det är taget av fotografen Ewa-Marie Rundquist och nu har du chansen att lägga vantarna på det.

För tredje året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med Stockholms Auktionsverk och Lilly Diabetes en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november. Syftet är att samla in pengar till forskning kring barndiabetes.

Om du har sisådär 75 000 kronor över som ligger och skramlar i plånboken så kan du vara med och buda på drottningen. Men var så säker, priset kommer att bli högre än så. Förra året gick ett fotografi av drottning Siliva på ungefär 100 000 kronor. Och det är bra, alla pengar går till forskningen. Förra året fick man in över en miljon kronor.

MikaelJansson_Victoria

Är du mer sugen på att hänga kronprinsessan på väggen där hemma så har du chansen nu. På auktionen som hålls på Berns den 14 november klubbas även den här bilden ut till försäljning. Den är tagen bakom kulisserna under en fotografering med fotografen Mikael Jansson och har ett utropspris på 100 000 kronor.

Visste du att…

… I Sverige lever cirka 8000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga insulininjektioner och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra på detta är fortsatt forskning på området. Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn. 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Lina Thorén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB