Startsida / Inlägg

Så firas drottning Silvia på födelsedagen

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-10-18 kl. 09.47.25

Att fylla 70 är såklart speciellt och är man drottning kan man räkna med att bli firad extra mycket, både privat och mer offentligt.

Förutom att hela familjen uppvaktar drottning Silvia på hennes 70-årsdag den 23 december så har statsfrun Kirstine von Blixen-Finecke tagit initiativet att arrangera en jubileumsföreställning för sin chef. Tillsammans med Olof Stenhammar tog hon kontakt med teaterdirektören och producenten Vicky von der Lancken för att be henne producera föreställningen som går under namnet ”En kväll för vår drottning”.

Den 19 december får drottningen och resten av familjen inta hedersplatserna på Oscarsteatern, Lill Lindfors guidar dem genom kvällen. Övriga artister som medverkar är Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Simone Moreno, John Lundvik och Poplabbet, samt barn och ungdomar från BASE 23 och Lilla Akademien.

Föreställningen tv-sänds den 23 december och biljetter kan man köpa via Ticnet. Hela överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till Drottning Silvias stiftelse Care About the Childrenen nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB