Startsida / Inlägg

Sofia Hellqvist i Sydafrika – uppdaterad!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-10-29 kl. 13.21.54

Så här är blir vi ju allt mer vana vid att se prinsens sambo Sofia Hellqvist. Men just nu är klackarna utbytta mot gympaskor, Sofia är nere i Sydafrika för att arbeta med Project Playground. Tillsammans med en grupp svenskar, bland annat Agneta Sjödin och Stephen Simmonds, är de på plats i Langa i Kapstaden. Under en vecka ska den svenska gruppen få bekanta sig med Project Playgrounds verksamhet.

I gruppen ingår förutom Agneta och Stephen även ett gäng sponsorer och samarbetspartner till Project Playground. De har fått uppleva den dagliga verksamheten och bland annat träffat alla som ingår i Play on Wheels som  är en dagverksamhet för funktionshindrade barn och ungdomar. I Sydafrika är det fortfarande ganska vanligt att handikappade barn ”glöms bort”, många får inte gå i skolan, en del är extra utsatta för misshandel och övergrepp. Därför är Project Playgrounds satsning på dessa barn extra viktig tycker jag. Initiativet att visa verksamheten för en grupp som sedan kan sprida information om vad Project Playground gör och allas lika värde är viktigt.

De svenska besökarna har även fått hjälpa till att hämta och lämna alla deltagare och de ska även få delta i olika klasser.

– De ska till exempel få vara med och träna med våra fotbollskillar eller vara med i sång- och dansklassen, berättar Lina Hellqvist på Project Playground.

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB