Startsida / Inlägg

Galamingel när drottningens bok lanserades

av Jenny Alexandersson
gala2

Det klirrade i glasen, samtalades glatt och mumsades på goda snittar igår på Strandvägen 7. Författaren och hovexperten Roger Lundgren som har skrivit boken Drottning Silvia – en jubileumsbok bjöd in till festmingel tillsammans med initiativtagaren Maud Olofsson för att fira releasen av boken som släpps lagom till drottningens 70-årsdag.

Kattis Ahlström var konferencier och hela teamet bakom boken fick berätta om sitt arbete. Roger har ni ju sett regelbundet här på Aftonbladet som hovexpert och boken om drottningen är hans tredje om den svenska kungafamiljen. Men det är såklart ett helt team som har jobbat med bokens form, bilder, innehåll och insamling av pengar.

gala1

Maud Olofsson har följt drottningen i hennes arbete i många år, främst genom de utlandsbesök som Maud har varit med på i sin roll som minister. Hon ville hylla drottningen på födelsedagen med en bok som visar upp drottningen som ledare, entreprenör och yrkeskvinna. Hon anser att vi får se för lite av den bilden av drottningen här hemma i Sverige.

– Här vet vi för lite om drottningens arbete, men utomlands vet de flesta vad hon har gjort för utsatta människor och hur hon har prisats för sitt engagemang, sa Maud i sitt tal.

gala3

Dramatenskådespelerskan Livia Millhagen läste upp ett kapitel ur boken som handlade om en man som träffat drottningen på ett flyg på väg till Thailand. Han hade precis mist sin älskade pappa som var väldigt förtjust i kungaparet. Och när de hamnade på samma flight blev det ett väldigt fint möte där drottningen pratade om saknad, sorg och minnen.

Skärmavbild 2013-11-13 kl. 10.27.11

Alla pengar som kommer in genom försäljningen av boken går direkt till kungaparets stiftelse Global Child Forum som arbetar för utsatta barn och ungdomar.

Så här beskriver hovet stiftelsens arbete: Det är en oberoende plattform för diskussion, kunskap och interaktivitet med utgångspunkt från FN:s Barnkonvention. Målsättningen är att beslutsfattare från företag, stater, civila samhället och den akademiska världen ska åstadkomma mer och konkreta resultat för världens barn genom ökat samarbete och koordinering av resurser. Detta görs genom ett årligt forum på Kungliga Slottet, satellitforum, forskning och studier samt en interaktiv webbportal.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB