Startsida / Inlägg

Prinsarnas på uppdrag

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-11-19 kl. 10.01.33

I går delade prins Carl Philip ut Sveriges Ingenjörers utmärkelse Polhemspriset till uppfinnaren Petra Wadström. Hon vann tack vare sin snillrika bärbara vattenrenare Solvatten, som renar vatten med hjälp av enbart solljus. Tekniken är genial, man ställer ut den vattenfyllda behållaren i solsken och mellan 2 till 6 timmar senare har man rent vatten att dricka. En indikator visar när vattnet är säkert att dricka. Den här uppfinningen känns ju extremt aktuell just nu med tanke på katastrofen i Filippinerna…

Skärmavbild 2013-11-19 kl. 10.02.35

Prins Daniel var också ute på uppdrag igår. Han besökte Polhemsgymnasiet och Chalmers tekniska högskola i Göteborg för att berätta om Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram. Med sig hade han Alessandro Catenacci, vd för Nobis AB, Martin Lorentzon, en av Spotifygrundarna, Lina Gebäck, från Linas Matkasse och David Kristensson, vd för Northern Offshore Services AB. De pratade om företagande och bjöd sedan in studenterna till ett rundabordssamtal.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB