Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine och nobelmaten

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-11-21 kl. 14.13.02

Den 10 december är det dags för Nobelfest igen. Över 1100 gäster sätter sig till bords i Blå Hallen i Stadshuset för en heujdundrandes festmåltid och förhoppningsvis smarta underhållande nobelpristagartal.

Skärmavbild 2013-11-21 kl. 14.12.49

Menyn är superhemlig fram till sista sekund, ingenting får avslöjas i förväg. För andra året i rad är det kocken Andreas Hedlund och hans team med kockkollegan Fredrik Berlin i spetsen som ansvarar för maten.

Skärmavbild 2013-11-21 kl. 14.20.59

Bland tusentalet gäster finns det såklart många med matallergier och personer som har särskilda önskemål. I den här intervjun på Allt om Stockholm avslöjar Hedlund att kungligheterna alltid får sina önskemål tillgodosedda – hur konstiga de än skulle vara. Om prinsessan Madeleine vägrar äta grön mat får hon helt enkelt en annan rätt.

Nu har hon självklart inte kommit med några gröna önskemål, men en sak som Madeleine inte vill ha på tallriken är rött kött. Det berättade Stefano Catenacci inför hennes bröllop i somras.

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB