Prinsessan Madeleine och nobelmaten
avDen 10 december är det dags för Nobelfest igen. Över 1100 gäster sätter sig till bords i Blå Hallen i Stadshuset för en heujdundrandes festmåltid och förhoppningsvis smarta underhållande nobelpristagartal.
Menyn är superhemlig fram till sista sekund, ingenting får avslöjas i förväg. För andra året i rad är det kocken Andreas Hedlund och hans team med kockkollegan Fredrik Berlin i spetsen som ansvarar för maten.
Bland tusentalet gäster finns det såklart många med matallergier och personer som har särskilda önskemål. I den här intervjun på Allt om Stockholm avslöjar Hedlund att kungligheterna alltid får sina önskemål tillgodosedda – hur konstiga de än skulle vara. Om prinsessan Madeleine vägrar äta grön mat får hon helt enkelt en annan rätt.
Nu har hon självklart inte kommit med några gröna önskemål, men en sak som Madeleine inte vill ha på tallriken är rött kött. Det berättade Stefano Catenacci inför hennes bröllop i somras.