Startsida / Inlägg

Drottningen i stor intervju inför 70-årsdagen

av Jenny Alexandersson


Idag har hovet lagt ut en lång videointervju med drottning Silvia på sin hemsida. Det genialiska med intervjun är att man har låtit resenärer på Centralstationen ställa alla frågor till henne, så det blir högt och lågt i frågeställningarna.

Drottningen berättar bland annat att hon får träffa Estelle precis när hon vill, men att det inte alltid finns tid eftersom de alla har många uppdrag att ta hänsyn till. Hon försöker under sådana perioder träffa sin dotterdotter en halvtimme här och där när det finns möjlighet.

På frågan om hon har tid för någon privat hobby svarar hon att det inte finns jättemycket tid eftersom hon och kungen sällan har lediga kvällar. Men ända sedan hon var ung har hon gillat att simma och att gå på operan.

Skärmavbild 2013-12-16 kl. 13.46.28

När hon får frågan om hon någonsin har ångrat att hon blev drottning av Sverige så svarar hon såhär:

– Nej jag ångrar mig inte att jag har gift mig med kungen. Att jag gift mig med den person som jag älskar. Att jag har blivit drottning har såklart gett mig en särskild möjlighet att rikta ljuset mot viktiga frågor som ligger mig varmt om hjärtat och som jag tycker är intressanta men även viktiga att dra uppmärksamhet till. Det är en stor uppgift som jag försöker göra det bästa utav, men också vara varsam med den ställning jag befinner mig i.

Hon berättar hur det är att vara i blickfånget och uttrycker sin tacksamhet över att medierna respekterar prinsessan Estelle, på samma sätt som de respekterade Victoria, Carl Philip och Madeleine när de var små.

Film och bild från kungahuset.se

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Jenny Åsell och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB