Startsida / Inlägg

Inget kejsarsnitt för prinsessan Madeleine?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-02-14 kl. 15.28.30

Vad spännande! Mina kollegor på Sportbladet träffade kungen och drottningen i Sotji där de följer de svenska OS-deltagarna under några dagar. Drottningen berättade att hon och kungen planerar att resa till New York inför Madeleines förlossning den 25 februari. Det datumet är ju det så kallade planerade födelsedatumet, men som många vet så är det helt normalt att föda någon eller ett par veckor tidigare eller senare. Hade prinsessan haft ett kejsarsnitt planerat den 25:e så hade ju drottningen känt till det. Istället svarade hon att det ju är det lilla barnet som bestämmer när det kommer till världen och det indikerar att Madeleine har valt en vaginal förlossning.

– Ja, det är klart, men man vet aldrig. Det är beräknat till de 25:e, men det är ju det lilla barnet som bestämmer, säger drottning Silvia i intervjun.

Skärmavbild 2014-02-14 kl. 15.28.17

Det är mycket vanligare med kejsarsnitt i USA än här hemma i Sverige så det hade inte varit några konstigheter om Madeleine hade bestämt sig för att föda på det sättet. Men det verkar som om hon satsar på en normal sådan istället. Hur som helst, sättet att föda på är inte det viktigaste, det är såklart att barnet mår bra och att Madeleine väljer det sätt som passar henne allra bäst. Det ska bli väldigt roligt att få se de första bilderna på den lilla prinsessan när de väl kommer.

  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB