Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine är i Sverige

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-06-03 kl. 20.58.01

Hej på er alla! I två månader har Hovbloggen befunnit sig i pausläge, min lille kille här hemma har tagit all min tid och uppmärksamhet. Men sakta men säkert har vi börjat få in lite rutiner och i helgen är det dags att kliva in på redaktionen igen och rapportera om prinsessan Leonores dop.

På söndag den 8 juni, samma dag som Madeleine och Chris firar sin ettåriga bröllopsdag, kommer Leonore att döpas i Drottningholms slottskyrka. Tidigt i morse landade den lilla familjen på Arlanda flygplats. Madeleine bar Leonore i en liten babykorg och Chris ansvarade för hunden Zorro.

Skärmavbild 2014-06-03 kl. 20.58.11

Madeleine och Chris kommer att stanna i Sverige nästan hela sommaren, förutom en kort sväng tillbaka till New York då Madeleine har ett uppdrag för Childhood. Men de återkommer i juli igen för att vara på plats på Solliden för att fira Victorias födelsedag. Det är tradition att hela kungafamiljen med släkt och vänner är samlade på Öland i mitten av juli. En kort intervju med drottningen där hon pratar om Leonore kan du se här! 

Den 6 juni öppnar Chris och Madeleine portarna till Öppet slott och firar nationaldagskvällen på Skansen tillsammans med resten av kungafamiljen. Och så är det då dags för dop på söndag. Kvart i tolv anländer gästerna och klockan tolv startar ceremonin. Aftonbladet rapporterar hela dagen och du kan följa oss både på nätet och i live-tv!

Den närmaste familjen, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige är inbjudna till dopet och efteråt bjuder kungaparet på en lunch för ett hundratal gäster. Leonore kommer att bära samma dopklänning som prinsessan Estelle och vattnet i dopfunten kommer från en källa på Öland. De sex faddrarna är än så länge hemliga, men jag gissar att det blir nära vänner till Madeleine och Chris eftersom inga andra utländska kungligheter är bjudna.

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB