Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip och Sofia flyttar in i Villa Solbacken!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-07-08 kl. 17.25.45

Vi är nog ganska många som undrat var Sofia och Carl Philip kommer att bo efter bröllopet. Under pressmötet vid förlovningen sa de att det är något som de kommer att berätta längre fram. Och nu avslöjar de för Dalarnas tidningar att det blir Villa Solbacken.

Skärmavbild 2014-07-08 kl. 17.33.13

Carl Philip ärvde ju Villa Solbacken efter prins Bertils död och prinsessan Lilian bodde kvar i parets gemensamma hem fram till sin död, hon gick bort i mars förra året. Nu ska huset renoveras och ställas i ordning till ett nytt kungligt par. Huset byggdes 1930 och Lilian och Bertil flyttade in 1949.

Skärmavbild 2014-07-08 kl. 17.25.35

Dalarnas tidningar fick den enda längre intervjun i samband med förlovningen och Carl Philip och Sofia berättar bland annat att de träffades under en lunch med gemensamma vänner. Den andra träffen skedde på gocart-banan där de rejsade mot varandra tillsammans med kompisarna.

Under själva frieriet var Carl Philip enormt nervös.

– Jag var nervös och laddad. Hela kroppen kändes som den pulserade. Jag vaknade flera gånger nätterna innan, jag vet inte om Sofia märkte det. Jag ville att det skulle vara en överraskning, säger han till Dalarnas tidningar.

– Han lyckades överraska mig, men jag tyckte nog att han var märkligt pigg den morgonen, säger Sofia som annars är den av de två som vaknar vid sex, sju på morgonen och vara redo för dagen.

De längtar båda efter barn, men fokuserar just nu på varandra och att göra roliga saker tillsammans. Deras andningshål är prinsens villa i Trosa.

– Landstället i Trosa som är vårt andningshål, som vi värdesätter enormt mycket. Ibland känns det som det enda ställe i världen där vi får bara vara vi. Vi klipper gräset, spikar upp saker, går långa promenader och gosar med vår borderterrier Siri, säger prins Carl Philip.

Sofia berättar även att prins Daniel är ett stort stöd för henne, han har kommit med många goda råd.

Läs mer här!

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB