Startsida / Inlägg

Estelle och förskolan

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.47.20

Hösten är här på allvar även om det fortfarande är soligt och varmt. Jag har haft en paus från Hovbloggen som ni har märkt, det är härligt och fantastiskt att vara föräldraledig och jag har försökt njuta så mycket det bara går. Men nu börjar det strömma in bilder från kungahusen i Europa och jag fastnade såklart för de här fina bilderna från Estelles första dag på förskolan.

Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.47.46

Ett stort pressuppbåd väntade på prinsessan när hon kom till förskolan Äventyret i Djursholm på sin allra första dag. 

Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.48.00

Estelle har redan flera kompisar som går på samma förskola, Victoria och Daniel blev rekommenderade Äventyret av goda vänner. De tillämpar Friluftsfrämjandets pedagogiska koncept ”I ur och skur” – barnen vistas mycket utomhus och lär sig om naturen och miljön.

– Det känns som ett bra förhållningssätt. Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan till Aftonbladet.

Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.48.11

Daniel och Victoria vill ge Estelle en så normal uppväxt som det bara är möjligt. På samma sätt resonerade kungaparet när Victoria var liten. Men självklart kommer Estelle ha livvakter i sin närhet när hon är på förskolan och hon kommer att skjutsas dit och hem av Säpo. Både Victoria och Daniel kommer att vara mycket involverade i verksamheten och de kommer även att få hjälp av Estelles barnsköterskor, berättar hovet. 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB