Startsida / Inlägg

Prinsessornas matvanor och sekretessavtalet på Nobel

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-12-09 kl. 13.37.14

Det är inget lätt jobb som kockarna och matkonstnärerna har på Nobelmiddagen. 1300 gäster ska serveras trerätters galamiddag – som inte får serveras ljummen – och dessutom ska 160 av gästerna få specialkost. En del är laktosintoleranta, andra vegetarianer och så vidare. Så hur äter kungafamiljen? Ja, vi vet ju att Madeleine undviker rött kött, inget sådant fick serveras på hennes bröllop. Och Victoria är laktosintolerant enligt dessertmästaren och konditorn Daniel Roos.

Han skapade desserten på Vitorias och Daniels bröllop 2010 och då serverades en efterrätt med smak av rabarber, jordgubb och fläder. Roos har skrivit under ett sekretessavtal som förhindrar honom från att avslöja något om maten på nobelmiddagen, men han avslöjar att det är en helt ny råvara i desserten och att den har smak av saffran. Spännande!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB