Startsida / Inlägg

Det närmar sig kungligt bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-04-10 kl. 14.26.51

Det märks att det närmar sig kungligt bröllop. Om 9 veckor gifter sig prins Carl Philip med Sofia Hellqvist och hela borggården vid Kungliga slottet kommer att vara full av journalister, både svenska och utländska. Många medier började förbereda sig redan vid årsskiftet. För en tid sedan medverkade jag i två tyska dokumentärer. Julia Melchior som är Tysklands skickligaste producent av kungliga dokumentärer gör en film om Carl Philip och Sofia som ska visas på ZDF under våren. Jag deltog som expert och svarade på frågor om allt mellan himmel och jord som har med prinsen och hans blivande fru att göra. Jag ser fram emot den dokumentären, Julias filmer har alltid skyhöga tittarsiffror i Tyskland, Österrike och Schweiz och är mycket välgjorda och fina.

Skärmavbild 2015-04-10 kl. 14.26.31

Det var även mycket trevligt att träffa journalisten och hovexperten Leontine von Schmettow som har gjort en dokumentär om vårt svenska kungahus för tyska NDR. Även den kommer att sändas i vår och det ska bli spännande att se resultatet. Leontine är ett känt ansikte för de tyska tittarna, hon anlitas ofta som expert i medierna och vi hade en trevlig dag tillsammans häromsistens. 

Den svenska pressen ligger också i startgroparna för bröllopet. Ju närmare vi kommer den stora dagen desto mer information och avslöjanden kring paret och bröllopet kommer vi att få. Det är otroligt roligt och spännande att bevaka en sådan stor händelse. Jag ser fram emot att få se Sofia ta sina första steg utanför kyrkan som svensk prinsessa.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB