Startsida / Inlägg

Mer detaljer från Carl Philips bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-12 kl. 21.58.28

Vi har ju glömt att gå igenom fredagens förfest ute på Skeppsholmen! Carl Philip och Sofia bjöd ju in släkt och vänner samt en handfull kungliga kollegor till middag och fest i Bergsrummet. Allt gästerna visste var att de skulle samlas på Strandvägen för avfärd med båt klockan 18.00. Destinationen var hemlig, inte bara för att överraska gästerna utan även för att hålla platsen hemlig för pressen. Den här middagen var privat.

Lokalen var fantastiskt smyckad med kristallkronor i taket och stora kandelabrar överallt. Det var dukat vid flera småbord och gästerna hade parats ihop efter gemensamma intressen och språk så att det skulle bli en sådan skön blandning som möjligt.

Carl Philip höll tal till sin blivande fru. Eller tal… det var faktiskt två låtar som han dedikerade till henne. En av dem var Bruno Mars ”Just the way you are”. Eller You’re amazing som många (eh… jag i alla fall) kallar den. Han dedikerade den med orden: När jag hör den här låten så tänker jag alltid på dig Sofia.

Victoria och Madeleine höll tal tillsammans. De pratade bland annat om att Carl Philip är så hemlig av sig. Victoria nämnde bland annat att Carl Philip åkte iväg till USA för att plugga – och att han kom hem som en helt ny människa. ”Och plötsligt var du designer! Men bring it on! Du gör så snygga saker!”.

Skärmavbild 2015-06-12 kl. 09.52.47

De pratade även om hans oförmåga att ta beslut. De menade att han aldrig kan bestämma sig, inte ens vid frukostbordet där han väljer mellan ost och skinka i all oändlighet, ”hur svårt kan det vara!” undrade Victoria.

Ett mycket hjärteknipande tal höll även en av Sofias bästa vänner från Älvdalen. Hon pratade bland annat om hur olika de är som personer och hur olika deras liv blivit, men hur vänskapen består.

Stämningen var på topp hela kvällen och Carl Philip och Sofia satte ribban genom att dela ut shots till gästerna, de delades ut efter vissa prestationer. Den som hade osat först (Calle Schulman) fick 20 shots. En annan gäst fick shots för att hen hade rest längst av alla, och så fortsatte det. De andra gästerna skålade med en limoncello.

Framåt natten förvandlades festen till en tusen och en natt-dröm. Gästerna fick sitta på runda kuddar och det låg mattor på golvet i en del av lokalen där man kunde röka vattenpipa. Det hängde tygskynken på väggarna och taket och det bjöds på libanesisk vickning. Magdansöser dansade och inte förrän det började ljusna ute började gästerna dra sig hemåt.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB