Startsida / Inlägg

Mer om intervjun med Carl Philip och Sofia

av Jenny Alexandersson

Skärmavbild 2015-06-08 kl. 15.06.16 Ikväll sänds andra delen av TV4:s och Tilde de Paulas intervju ”Prins Carl Philip och Sofia”  med Sofia Hellqvist och Carl Philip. Det ska bli spännande att se vad paret har att berätta den här gången. Avsnittet fokuserar delvis på Sofias nya roll som prinsessa. Hon berättar bland annat: – Det är en speciell värld som en prins lever i och det är någonting som jag får ta del av, vilket jag i och för sig tycker är väldigt spännande.  – Jag kommer ju att få ta del av en stor del av hans liv och ha en aktiv roll inom kungafamiljen och att få representera Sverige vilket är väldigt häftigt på många sätt och jag är stolt över det. Men det är nog väldigt modigt, säger Sofia till TV4. Skärmavbild 2015-06-08 kl. 15.06.24 Sofia har ju redan fått vara med under flera officiella och semi-officiella tillställningar. I den senare kategorin ingår ju till exempel händelser som prinsessan Lilians begravning, Madeleines bröllop och Leonores dop. Det är ju offentliga tillfällen som är familjefokuserade och det är delvis därför som det var en självklarhet för kungen att bjuda in Sofia. Och det är såklart bra övning inför vad som komma skall. På lördag är det dags för Sofia att kliva fram ordentligt i rampljuset, då kommer ju hela världens blickar att riktas mot henne. Det är säkerligen nervöst, men jag skulle tro att Sofia är den som är minst nervös av de två.

”Prins Carl Philip och Sofia” sänds i TV4 klockan 20.00 ikväll.

 • Tjänstgörande redaktörer: Aleksandra Wojcik, Vilma Stockvall, Rebecka Rakell och Tobias Sahlén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB