Startsida / Inlägg

Rekordsändning från taket på bröllopsdagen

av Jenny Alexandersson
taket6

Igår sände Aftonbladet live vid bröllopet i 15 timmar! Jag var med under 12 av dem. Phu! Men vilken fantastisk känsla att få rapportera om den här kärleksfesten! Vi var i en stor studio på taket till Schibstedt-huset och Maria Bjaring styrde skutan med säker hand från tio på morgonen ända fram till bröllopsmiddagen.

Skärmavbild 2015-06-14 kl. 14.46.39

Maria Bjaring och fantastiska Henrik Torehammar som agerade sidekick under dagen.

taket3

Vid bröllopsmiddagen tog Cecilia Benedelle (i gult) över programledarskapet och rattade skeppet ända fram till ett på natten. Frida Söderlund analyserade artister och musik och kom med skarpa inlägg kring hela festen.

taket1

Vi hade fantastiska gäster i studion hela dagen och kvällen. Här är bröllopskoordinatorn Johanna Kajson och Aftonbladets egen reseexpert Sture Bjarnelid. Vi pratade även med Johanna Lejon och Margareta Gotthardsson från Svensk damtidning och Barbro Hultman som har jobbat länge vid hovet och kan allt om vår kungafamilj. Vi fick även intressanta inlägg från säkerhetsexpert Dick Malmlund, modedesignern Bea Szenfeld, Jenny Fredriksson från Elle, Sara Winter från Skobranschrådet, Jonas Arnell ordenexpert och Johannes Öberg, kungahusexpert och historiker.

taket9

Dessutom toppade vi sändningen med retorikexperten Jenny Gotsis, modeexperten Nina Johannson, vett- och etikettsexperten Mats Danielsson och dansproffset Cecilia Ehrling. Vi hade även med representanter från både rojalistiska föreningen och republikanska föreningen i sändningen. 

taket5

Backstage. Inte riktigt så glamouröst som man kan tro…

taket2

Och jösses… alla dessa fantastiska och duktiga kollegor bakom kameran. Caroline Wiberg som projektledde sändningen skapade perfekta förutsättningar för oss alla att göra ett så bra jobb som möjligt. Jenny Ågren delade på ansvaret och Kalle och Tom och Carina…. ja herregud! Alla! Kan inte nämna alla namn för jag kommer garanterat glömma någon. Känner sådan tacksamhet över alla duktiga kollegor.

taket7

Sändningen avslutades sent sent på natten då hela gänget fick smaka på Carl Philips och Sofias bröllopstårta. En enda tårtbit går loss på sisådär en tusing så det var en riktig dyrgrip som placerades på bordet. Tårtan har ett blankt skal av vit choklad. Den innehåller rabarberbavaroise, pistage och yoghurtmousse, hallon och rabarberbergelé, pistagejaconde och jordgubbspannacotta – Pop Rocks i tårtan, ett godis som poppar i munnen och som Carl Philip önskade ha med i tårtan. 

taket8

Konditorerna Martin Lundell och Martin Isaksson blev våra sista gäster i studion och vilken final det blev! Tårtspaden som Martin håller upp är samma tårtspade som Carl Philip och Sofia använde för att skyffla upp sin tårtbit på tallriken med!

Vi avslutade sändningen med smarrig tårta, bubbel i glasen – och en enorm glädje över en rekordsändning. Jag vet inte om siffrorna är hemliga så det är väl lika bra jag inte skriver ut det, men vi hade en mångmiljonpublik under kvällen. Superkul!

(Och har jag glömt nämna någon så beror det endast på att jag är snurrig i huvudet efter maratonsändningen och inget annat!)

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB