Startsida / Inlägg

Se intervjun med prins Carl Philip och Sofia

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-01 kl. 13.26.33

Med tolv dagar kvar till bröllopet sänder TV4 en intervju med Carl Philip och Sofia ikväll. I dokumentären berättar prinsen om sina känslor för Sofia.

– Jag kanske inte har känt kärlekens magi innan jag träffade Sofia, men sedan jag träffade Sofia känner jag verkligen hur den kan transformera en person, säger Carl Philip.

– Jag håller helt med. Carl Philip är definitivt den rätta för mig. Han är min bästa vän på många sätt. Kärleken bygger en person oerhört, säger Sofia.

Se hela klippet här!

Carl Philip har ju den senaste tiden blivit allt mer öppen kring sin dyslexi och vill göra något bra av det och stötta andra som är drabbade. I klippet här under berättar han hur kämpigt det var i skolan och hur han hela tiden försökte förbereda sig inför högläsningen på lektionerna genom att försöka gissa sig till när det skulle bli hans tur att läsa och så läste han det stycket om och om igen tyst för sig själv. När han hörde de andra barnen vända blad och han själv inte hade läst klart den första sidan så kände han sig dum och korkad.

i TT:s intervju berättar de hur det kändes att träffa de blivande svärföräldrarna första gången. Det var såklart nervöst.

– Ja, självklart. Jag tror att alla är nervösa inför mötet med svärföräldrarna. Men det blåste bort ganska snabbt.

Nu är hon tryggare, känner att hon har en plats i hans familj.

– Vi har varit tillsammans i så många år nu att det känns som om Carl Philips familj har blivit en stor del av min familj.

Prinsen beskriver liknande känslor inför mötet med hennes föräldrar:

– Det var pirrigt i början, men sedan hur lugnt som helst. De välkomnade mig med en stor varm famn och var jättetrevliga. Jag tror att de hade en bild av mig, men sedan tror jag att Sofia givit en mer sann bild av mig än den som visats i medierna.

Skärmavbild 2015-06-01 kl. 13.26.23

De berättar även om bröllopsförberedelserna.

– Det är en projektfas, att få ihop allting. Från helheten till små detaljer. Det är nu man börjar förstå att det närmar sig, vilket förstås är jättekul och spännande. Det börjar bli lite nervöst, säger prinsen.

TT: Går det att sätta en personlig prägel på en dag som följs av så många?

– Absolut. Jag tror att vi har försökt sätta en röd tråd. Det har varit val av allt ifrån blomster till musik. Jag tror att det får oss att känna trygghet, när vi väl står där, att det inte är någon annan som har gjort det – utan det är vårt, i alla led, säger Sofia Hellqvist.

De får även beskriva sig själva om tio år:

– Vi är ännu tryggare och starkare ihop, vi är ett jättebra team. Och att vi båda växer, och vår kärlek växer, säger prinsen.

Läs hela TT:s intervju här!

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Nils Höglander och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB