Startsida / Inlägg

Sofia Hellqvists beslut om sin pappa och brudtärnor

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-06 kl. 09.03.07

Jag hade nog hoppats på att få se Sofia Hellqvist vandra in i kyrkan hand i hand med sin blivande man. Men nu är det bestämt, Sofia vill ha sin pappa vid sin sida på väg till altaret och Erik Hellqvist lämnar sedan över sin dotter till Carl Philip. Jag är inte helt förtjust i den här amerikanska/brittiska traditionen. Vad är det för fel på att gå sida vid sida med sin livspartner? Hm…. det känns lite gammaldags och dammigt att bli överlämnad. Men å andra sidan är det Sofias och Carl Philips stora dag och de gör såklart precis som de känner passar dem bäst.

Sofia har även beslutat – precis som jag trodde – att hon ska göra som Victoria och Madeleine och skippa brudtärnor. Det blir istället flera blomsterbarn/ett brudnäbb som följer henne fram till altaret. Det är en bra idé. Det är omöjligt att välja en eller ett par vänner som ska vara tärnor ur det tajta kompisgänget. Det finns alltid en stor risk att någon blir sårad. Jag gissar att prinsessan Estelle (Carl Philips guddotter), Patrick Sommerlaths tvillingar Chloé och Anais (Carl Philips guddöttrar) och Cajsa Larssons dotter Tiara (Sofia är gudmor) kommer att ingå i brudnäbbet.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB