Startsida / Inlägg

Sofia Hellqvists miljoner

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-04 kl. 14.57.48

Project Playground – en galen dröm. Så hette dokumentären om Sofia Hellqvist och hennes välgörenhetsorganisation när den visades på trean för ett och ett halvt år sedan. Och i början var PP nog det. En galen dröm. Frida och Sofia har berättat att de ofta fick reaktioner liknande ”lägg ner det där, det kommer inte att fungera”.  Men de var envisa. Och idag visar det sig att Project Playground har blivit en viktig och välorganiserad verklighet för hundratals barn i Sydafrika.

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 14.57.32

Sofia och Frida startade organisationen 2010. Samma år samlade de in 220 000 kronor. Men under sina fyra första år har de lyckats samla in drygt 9,8 miljoner kronor. Nu har Project playground ansökt om ett 90-konto, en kvalitetsstämpel som ut­färdas av den ideella föreningen Svensk insamlingskontroll.

Naturligtvis spelar det roll att prins Carl Philip varit engagerad från början. Och naturligtvis spelar det roll att Sofia är hans flickvän, snart fru och prinsessa. Och många kända människor och artister har hjälpt till med insamlandet av miljonerna, bland annat Agneta Sjödin, Eric Saade, Molly Sandén och Shirley Clamp. Bra jobbat! Kan man använda sitt namn och sin person för att förbättra livet för barn som saknar stöd och trygghet så är det värt enormt mycket!

 Läs mer här!

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Kristina Jeppsson, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB