Startsida / Inlägg

Sofia Hellqvists vädjan till Carl Philip

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-06-05 kl. 09.17.58

Så var det spikat. Prins Carl Philip bokar av sitt deltagande i STCC i Mantorp den 25 juni. Anledningen är Sofias vädjan om att prioritera bröllopsresan efter vigseln. Om Carl Philip hade varit med i tävlingen hade det betytt att han och Sofia bara kunde vara på resande fot i 12 dagar innan de var tvungna att komma hem till Sverige igen. Kungliga bröllopsresor brukar vara mycket längre än så.

Skärmavbild 2015-06-05 kl. 09.22.23

Carl Philip har ju fram tills nyligen hållt fast vid att han ska vara på plats på Mantorp och jag förstår varför. Jag har intervjuat prinsen ett flertal gånger och han är som mest glad, öppen och vältalig vid racingbanen. Det är verkligen hans rätta element. Men helt ärligt – måste han välja mellan en längre resa med sin nyblivna fru och en tävling så segrar såklart kärleken!

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 14.57.32

– Det gick inte att kombinera med smekmånaden. Sofia ville att de skulle kunna vara borta en längre tid och Carl Philip vill inte göra henne besviken, säger en racingkälla till min kollega Christoffer Nilsson i dagens tidning. 

Nu är det fritt fram för paret att vara borta så länge de önskar. De har såklart ingenting inplanerat resten av sommaren i den kungliga kalendern. Förutom bröllopsresan väntas de tillbringa tid på Solliden på Öland tillsammans med resten av familjen.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB