Startsida / Inlägg

Drottningens hattifnatt

av Jenny Alexandersson

I september firar brittiska drottning Elizabeth att hon är den regent som suttit längst på tronen i Storbritannien. Den 9 september har hon varit drottning i 63 år och sju månader och slår därmed rekordet som drottning Victoria hade dessförinnan.

Redan 2007 blev Elizabeth landets äldsta regent, fast det firade hon inte på något särskilt sätt. Hovet gjorde ett uttalande där de menade att det var som vilken annan arbetsdag som helst för drottningen. Hon kommer inte heller att fira särskilt storstilat den 9 september, drottningen kommer att inviga en ny järnväg, Scottish Borders Railway, och ta sig en åktur på tåget. Det är allt.

Men vi firar såklart drottning Elizabeth lite extra här på Hovbloggen och det är lika bra att börja nu! Vad sägs om den här härliga hattkavalkaden där varje huvudprydnad representerar en viktig händelse i Elizabeths liv. Klicka på länken här och se vad för bilder och händelser som döljer sig bakom varje hatt.

Drottningens-Hattar-(1)
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joel Holmgren, Ronja de Boer, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB