Startsida / Inlägg

Kungliga klubben hade möte i Norge

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-09-14 kl. 09.33.13

I helgen reste kronprinsessan Victoria och Estelle till Mågerö i Norge för att vara med på ett generationsmöte med andra kungligheter. Prins Daniel fick stanna hemma eftersom han var förkyld. Det var det norska kronprinsparet som stod som värdar för träffen och platsen var vald med omsorg. På Haakon och Mette-Marits lantställe Mågerö kan man verkligen slappna av och det var det som var meningen med mötet – att ses på ett löst och ledigt sätt, långt från galamiddagar, släktkalas och statsbesök. Familjerna är ju både goda vänner och släktingar. Från Danmark kom Frederik och Mary med sina fyra barn, från Luxemburg kom arvstorhertig Guillaume och hans fru Stephanié.

Det är såklart värdefullt att ha sådana här möten, det finns ju ingen som bättre förstår ens situation än människor som är i samma sits, det blev säkert många värdefulla diskussioner mellan alla tronföljare. De senaste åren har ju tronföljarna i Belgien, Holland och Spanien blivit regenter så gruppen är något decimerad.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB