Startsida / Inlägg

Att prata kungligheter i NBC Today show

av Jenny Alexandersson
NBC

En del av mitt jobb går ut på att prata om vår svenska kungafamilj i andra medier. Ofta är det tysk tv som vill ställa frågor om kungafamiljen, de är ju som vi alla vet mycket intresserade av familjen, särskilt drottning Silvia som de anser är lika mycket deras drottning eftersom hon är tyska. Men danska, norska, finska, franska och brittiska medier hör av sig med jämna mellanrum och det är såklart alltid lika trevligt.

För någon vecka sedan fick jag ett samtal från amerikanska NBC och deras The Today show som är ett av de mest tittade programmen på amerikansk tv. Jag tänkte inte så mycket på det, hade mycket att göra inför det kommande dopet, men noterade dag och tid för intervju och kastade ett öga på frågeställningarna. Inga konstigheter. De ville prata om hur modern den yngre generationen kungligheter är och hur de använder sociala medier för att kommunicera med folk.

I morse mötte jag upp producenten på Grand Hotel – och inser att de hade flugit in ett helt team för 20 minuters intervju och tillräckligt med utrustning för ett helt kompani. Så jag fick lite prestationsångest. Inte blev det bättre av att programledaren konstaterade ett par gånger att ”You know this i huge?”

Men vi hade så trevligt att 20 minuter blev två timmar och vi hittade nya ställen att göra inslag på. Så nu är det bara att hålla tummarna att det blir bra och att amerikanerna uppskattar snacket om de svenska prinsarna och prinsessorna.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB