Startsida / Inlägg

Vem blir Nicolas faddrar?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-10-08 kl. 14.12.25

På söndag klockan 12.00 är det dags för dop i Drottningholms slottskyrka. Då blir Nicolas Paul Gustaf välsignad och välkomnad in i församlingen. Vid hans sida finns såklart föräldrarna men även en rad med faddrar. Vilka dessa blir vill hovet inte avslöja förrän samma dag, men Carl Philip har redan bekräftat för Expressen att han är gudfar. Han är ju sedan tidigare även gudfar till prinsessan Estelle.

Skärmavbild 2015-10-08 kl. 14.51.14

I veckans Kungligt med Jenny Alexandersson pratar jag faddrar med Johanna Lejon och Margaretha Gotthardsson från Svensk damtidning. Vi kommer inte att få se lika många kungliga faddrar som vid Estelles dop. Hon är ju framtida drottning och har därför faddrar av högre kunglig rang. Dels är det en signal om att Estelle är tronföljare, dels är det en möjlighet att bygga ett nätverk kring henne med människor som har upplevt saker som hon kommer att gå igenom senare i livet, de kan ge henne ovärderliga råd och bra stöd.

Ofta brukar man välja någon från familjen och en vän från mammas och en från pappas sida. Och så en kunglig släkting eller kollega. Jag skulle gissa att det blir fyra eller fem faddrar. Leonore har sex faddrar. Madeleine själv har bara tre: prinsessan Christina, morbror Walther Sommerlath och prins Andreas av SachsenCoburg och Gotha.

Du kan se hela dopet och få massor med bonusinformation och studiosnack i Aftonbladet.se med start 10.30 på söndag. Missa inte det! Och missa inte Kungligt, veckans avsnitt ser du här nere!

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Sebastian Laneby och Emanuel Silva
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB