Startsida / Inlägg

Kungaparet på platsen för attentatet

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-11-12 kl. 13.53.46 I dag besökte kungen och drottningen Kronans skola i Trollhättan. Det var där som en ung man dödade en elev och en elevassistent den 22 oktober. Kungaparet fick träffa flera av de lärare och elever som var på plats när morden inträffade och de fick höra dem berätta om den fruktansvärda dagen. Enligt hovet var besöket informellt och inte utannonserat i förväg just för att visa respekt för skolan och de drabbade. Så här sa kungen i ett uttalande efter attentatet: Sverige är i chock. Det är med stor bestörtning och sorg som jag och min familj har mottagit beskedet om händelserna i Trollhättan. Våra tankar går till de drabbade och anhöriga, till de offer som nu vårdas under kritiska förhållanden, samt till de elever och anställda på skolan som nu behöver allt stöd”.

Foto: kungahuset.se

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Elvira Barsotti, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB