Startsida / Inlägg

Mer om prinsessornas klänningar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-12-10 kl. 21.13.13

Låt oss njuta lite mer av prinsessornas och drottningens klänningar nu när vi har lite mer information om vad de har på sig. Prinsessan Madeleine bär en underbart vacker klänning från Fadi El Khoury, det var alltså till henne som de 10 meter med tyll var menade som det brittiska företaget skrev om på sin hemsida. Men istället för en bild på prinsessan Madeleine la de ut en bild på kronprinsessan Victoria. Lite förvirrade. I håret bär Madeleine prinsessan Margarethas diadem med akvamariner och briljantörhängen.

Skärmavbild 2015-12-10 kl. 21.13.41

Drottningen bär en röd jacka i sidenbrokad med en matchande enfärgad kjol. I håret sitter drottning Sofias briljantdiadem samt armband från kronjuvelerna. Drottningen bär också ett briljantcollier med kläpp, rubinbrosch samt briljantörhängen.

Skärmavbild 2015-12-10 kl. 21.13.57

Prinsessan Sofia bär en midnattsblå aftonklänning i siden från Oscar de la Renta. Kjolen har utskurna detaljer och ett broderat dekolletage av kristallpaljetter. I håret sitter hennes privat diadem med smaragder som hon fick i gåva av kungaparet vid bröllopet.
Skärmavbild 2015-12-10 kl. 21.14.49

Kronprinsessan bär en auberginefärgad klänning i sidenchiffong från By Malinas designad av Malin Andrén, där kjolen är i tre lager. Över klänningen bär Victoria en tunn cape i sidenchiffong som är kantad med blankt siden. I håret sitter prinsessan Sibyllas diadem och hon bär delar ut drottning Josefinas ametistgarnityr samt ett briljantarmband.

Skärmavbild 2015-12-10 kl. 21.12.47

Prinsessan Christina bär en vacker svart klänning med ett vitt spetsliv över. Runt halsen pärlor och i håret sitter Karl Johan-diademet med sex briljantrosetter. Det är lite ovanligt att se en öppen sko på nobelbanketten, men den passar fint till klänningen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Lina Thorén, Elvira S. Barsotti och Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB