Startsida / Inlägg

Prins Daniel återinviger sin gamla skola

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-01-13 kl. 14.53.28

Prins Daniel gick i högstadiet i Perslundaskolan i Ockelbo. Där har han tillbringat timmar och åter timmar i skolbänken, hängt med polarna på skolgården, kammat hem en femma på gympalektionerna och käkat otaliga luncher i skolmatsalen. För åtta år sedan (hjälp vad tiden går snabbt!) tillbringade jag och min kollega Anna ett par dagar i Ockelbo för att få en känsla för kronprinsessans blivande makes uppväxt och hembygd.

Ockelbo är otroligt vackert, speciellt vid Bysjön som ligger bara ett stenkast från skolan. Men skolan i sig var kanske inte den mest moderna och snyggaste byggnaden på orten…  Jag knäppte några bilder, bland annat den här ovan, och gjorde ett videoinslag från skolgården. Men varken jag eller Anna blev väl särskilt inspirerade av miljön. Det såg ut som en helt vanlig tråkig och lite sliten skola.

Men det har man rått bot på. I ett och ett halvt år har man renoverat och rustat upp skolan och den 16 februari åker Daniel hem för att återinviga sitt gamla plugg. Det måste såklart kännas väldigt speciellt, Daniels liv har ju onekligen förändrats en hel del sedan han hängde i korridorerna på Perslundaskolan. Om du är nyfiken på hur skolan ser ut nu efter renoveringen så ta dig en titt här! 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB