Startsida / Inlägg

Starka kvinnor på kunglig representationsmiddag

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-02-03 kl. 20.15.47

Just pågår en representationsmiddag på Kungliga slottet och både prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria visade upp sina vackra gravidmagar.

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 20.15.06

Det är strongt gjort att jobba så intensivt som Victoria har gjort den senaste tiden, det har varit både resor och middagar och möten den sista månaden. Och det är ju inte lång tid kvar innan hon ska föda. Det imponerar. Jag minns själv hur tungt det var och hur trött man var de sista veckorna.

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 20.16.12

Även Sofia ska ha cred, hon har också genomfört uppdrag för familjen och dessutom jobbat en hel del i skymundan på slottet. Även om hon föder en månad senare än Victoria så tar det rätt mycket energi att bära runt på en extra person samtidigt som man jobbar. På en sådan här middag kan man dessutom inte ursäkta sig efter ett par timmar för att man är trött, nej man måste vara på alerten och supersocial tills tillställningen är över.

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 20.16.31

Drottning Silvia har varit Sveriges drottning i  40 år i sommar och det kommer naturligtvis att uppmärksammas. Det sades ju ofta på den tiden att det var Silvia som räddade den svenska monarkin. Hur det nu är med den saken så vet jag i alla fall att hon redan från början bestämde sig för att betrakta sin drottningroll som ett arbete. Det första hon gjorde var att beställa upp en skrivmaskin till sitt kontor på slottet – till många av de manliga hovanställdas förvåning. Vad skulle en drottning med en skrivmaskin till? Arbeta såklart. Och det har hon gjort med bravur i alla år.

Japp, idag blev det mycket hyllningar till kvinnorna i kungafamiljen. Tumme upp till två sessor och en drottning!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB