Startsida / Inlägg

Blir det en kunglig påsk i Storlien i år?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-25 kl. 21.10.37

Känner ni igen kungen? Killen i blond peruk och gamla moppebrillor i pannan! Maskeradåket i backen var länge en tradition i Storlien där kungafamiljen har en sportstuga. Kungen var där första gången 1954, det var hans föräldrar arvprins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla som fick den i gåva när de gifte sig 1932. Den gick sedan i arv till kungen och kommer troligtvis att fortsätta gå i arv till Victoria. 

Skärmavbild 2016-03-25 kl. 21.10.46

– De har alltid respekterats och fått vara i fred i Storlien. När kungabarnen var små åkte de alltid dit och åkte skidor, säger Barbro Hultman till Aftonbladet, före detta hovanställd.

Och det har sannerligen varit ett privat paradis för kungafamiljen. De har bjudit in pressen då och då, mot löfte att de sedan ska lämnas ifred och det har man respekterat

Skärmavbild 2016-03-25 kl. 21.10.52Victoria, Carl Philip och Madeleine har alla älskat påskledigheten i Storlien och det är nog en tradition man kommer att fortsätta med nu när de har egna barn. Det enda som har fått familjen att nobba skidåkningen i Jämtland är solsemestrar och en och annan avstickare i Verbier. Victoria bor då ofta hos sina barndomsvänner Caroline Kreuger Nilsson och Charlotte Kreuger Cederlund som har en stor villa i den exklusiva skidorten.
Skärmavbild 2016-03-25 kl. 21.11.03

Kungen lärde sig åka skidor tidigt och han är inte rädd för svarta backar. Drottningen är också duktig, men säger själv att hon är en medelmåtta. Det tror jag i och för sig inte, efter alla dessa skidsemestrar med kungafamiljen är hon garanterat lika säker i backen som resten av familjen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB