Startsida / Inlägg

Carl Philip och Sofia träffade FN-ambassadörer på slottet

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-10 kl. 14.09.02

Foto: kungahuset

I vår sändning av Kungligt med Jenny Alexandersson i morse pratade vi en del om kungligheter och deras miljöintresse. Vår kungafamilj har ett tydligt miljötänk och det är något som genomsyrar i stort sett allt deras arbete. När kungen reser vill han ofta planera in ett besök eller möte som har med miljöfrågor att göra, kronprinsessan likaså och prinsessan Sofia kör faktiskt el-bil.

Tidigare idag träffade hon och prins Carl Philip ett trettiotal FN-ambassadörer på Kungliga slottet. De kommer från länder som är hårt drabbade av klimatförändringar och syftet med mötet var att diskutera uppföljning av det stora klimatmötet i Paris i slutet av förra året.
Skärmavbild 2016-03-10 kl. 14.19.03

Man kan nog lugnt påstå att dagens färg var blått på både kostymer och kjolar.

Skärmavbild 2016-03-10 kl. 14.19.56

Prinsessan Sofia ska föda sitt barn i april så än är det några veckor kvar. Jag är imponerade över att hon orkar gå i klackar, jag minns att jag helst ville luffsa runt i tofflor och gympaskor när jag väntade barn.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB