Startsida / Inlägg

De blir faddrar till prins Oscar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-07 kl. 16.38.22

Om några månader är det dags för dop av lille prins Oscar och det ska bli spännande att se vem Victoria och Daniel väljer som faddrar. Estelle fick ju både en regent, en tronföljare och ett par släktingar när hon döptes i Slottskyrkan. Då stod kung Willem Alexander av Nederländerna, kronprins Haakon av Norge, prins Carl Philip, kronprinsessan Mary av Danmark och Daniels syster Anna Westling Söderström vid dopfunten.

Här kan du läsa vilka blivande faddrar som jag och mina hovreporterkollegor tippar på!

Skärmavbild 2016-03-07 kl. 13.05.20

Men varför har kungligheterna så många faddrar och vilken är deras uppgift egentligen?

Jo så här är det. Förutom att uppvakta barnet på födelsedagar, konfirmation, student och andra högtidsdagar blir faddrarna lite som extra viktiga vuxna i barnets närhet. De fungerar som rådgivare och mentorer och kan stötta barnet att komma in i sin kungliga roll under uppväxten.

Det är ett mycket attraktivt och viktigt uppdrag som kungligheterna tar på stort allvar. Nästan alla europeiska kungafamiljer är ju släkt med varandra och att få bli fadder till Victorias barn är ett hedersuppdrag, det knyter kungligheterna närmre varandra.

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Elin Wieslander, Frida Westergård
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB