Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip och Sofia går sin egen väg

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-04-14 kl. 10.26.44

Nej än har det inte kommit någon bebis och Sofia och Carl Philip jobbar på som vanligt. I går hade de styrelsemöte i Prinsparets stiftelse som bildades i samband med bröllopet förra året. Bilden här uppe lades ut på Kungahusets Instagramkonto. Jag har ju tidigare berättat att Carl Philip och Sofia fokuserar på två viktiga områden i sin stiftelse, näthat och dyslexi – något som de båda har egna personliga erfarenheter av.

Jag gillar verkligen att de här två personerna inte är rädda för att gå sin egen väg. Det finns inte ett uns rädsla i att prata om ämnen som berör dem på ett personligt plan, Sofia har ju själv sagt att hon varken skäms över eller ångrar något i sitt liv. Hon använder sin bakgrund till något positivt.

De går även sin egen väg när det gäller familjen. De flyttar närmare kungaparet och bor nu i Sjöflygeln och min uppfattning är att de har en väldigt nära relation till kungen och drottningen. Kungen berättade ju i vår intervju i Aftonbladet i helgen att han hade lunchat med Sofia samma dag och att hon och Carl Philip bestämt sig för att klara så mycket som möjligt själva. Jag förstår det som att de avstår att ha barnsköterskor och att de sköter sitt hushåll själva utan alltför mycket personal. De vill helt enkelt leva sitt eget liv på sina egna villkor. I like!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Tobias Johannesson, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB