Startsida / Inlägg

Retorikexperten hyllar prins Carl Philips tal

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-04-20 kl. 15.12.01

I morse hade vi en rad gäster i Aftonbladets studio, blad annat retorikexperten Peter Nitschke som gav Carl Philip högsta betyg för hans pressmöte igår.

– Det var ett jättebra framträdande. Han är avspänd, han känns glad, han har ett öppet kroppsspråk. Han väcker mycket välvilja. Det känns som han vill vara där och möta pressen. Han är inte bara där för att han måste.

Lyssna här nedan vad mer han har att säga om prinsens snack.

Jag håller med Peter om att prinsen gjorde ett bra framträdande om man nu kan kalla ett pressmöte för framträdande. Carl Philip är säker, trygg och hittar orden på ett bra sätt. Att hylla sin fru (som ju faktiskt gjorde det största jobbet igår kväll) är suveränt och han gör ingen hemlighet av att det är omtumlande för dem båda att bli föräldrar.

Jag gillar att Carl Philip har blivit så självklar när han möter pressen. Innan han träffade Sofia ville han helst ducka för kamerorna och han kände sig inte bekväm i strålkastarljuset, i dag har han inga som helst problem med journalister. Han är sig själv hela tiden och skämtar och flirtar med pressen. För mig som har följt honom i tretton års tid står det helt klart – det här är en människa som mår bra och är lycklig och har träffat någon som ger honom självförtroende och positiv energi. Och självklart är det tvärtom också – jag är övertygad om att Sofia har växt som person sedan hon träffade Carl Philip. Hon har inte haft några större problem med att ta klivet in i kungafamiljen. Har man en stark grundtrygghet och hunnit samlat på sig mycket erfarenheter i livet så är det där klivet inte särskilt svårt.

 • Tjänstgörande redaktör: Elle Kari Karlsson, Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB