Startsida / Inlägg

Danska kungahuset kastar sig ut i cyberrymden

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-05-31 kl. 15.16.20

Kolla här! Danska kungahuset har skaffat sig ett Facebook-konto och ett instagramkonto. På Facebook har hovet gjort inlägg sedan den 12 maj, men det är först idag man lanserar sidan. I dag gjorde hovet även ett första instagraminlägg med en bild på drottning Margrethe.

De flesta kungahus har ett Facebookkonto i dag och många hänger även på Instagram. En del kungligheter har även ett eget twitterkonto som norska kronprinsessan Mette-Marit och drottning Rania av Jordanien.

Skärmavbild 2016-05-31 kl. 15.19.29

Bilden är tagen av kronprins Frederik.

Skärmavbild 2016-05-31 kl. 15.31.13

Ta en titt på kontot här!

På en välgjord film som lagts upp på Facebook kan man följa drottningen gå genom slottets många salar och däremellan får tittaren se klipp ur kungafamiljens historia. Till slut möter hon sin son Frederik som tar en bild av henne som sedan läggs upp på sociala medier.

Det är ju fantastiskt att danska kungafamiljen numera är tillgängliga online så att säga, men det är ju faktiskt ganska sent att hoppa på tåget. Svenska kungafamiljen har funnits länge på Facebook och de finns även på Instagram, Youtube och Vine.

 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Emma Lindström och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB