Startsida / Inlägg

Allt om prins Harrys nya flickvän och Sofias kritiserade prinsesstatus

av Jenny Alexandersson
skarmavbild-2016-11-11-kl-10-54-37

Ny vecka betyder nytt avsnitt av Kungligt med Jenny Alexandersson och det här avsnittet är fullproppat med godsaker. Vi pratar bland annat om prins Harrys nya flickvän Megan Markle och det mycket speciella pressmeddelandet som hovet skickade ut. Jag har jobbat med kunglig bevakning i snart 14 år och aldrig sett ett sådant pressmeddelande i kungliga sammanhang förut. Megan är för övrigt i London i detta nu och hälsar på sin prins. Jag sa det i programmet och jag säger det igen – jag tror att de här två kommer att förlova sig snart!

Och så pratar vi om Sofias prinsesstatus. Danska tidningar gjorde nyligen rubriker på att hon aldrig skulle kunna bli prinsessa i Danmark. Danska historikern och hovexperten Lars Hovbakke Sørensen kommenterar saken med att man i Danmark har som tradition att gifta sig kungligt/adligt eller med en utländsk kvinna eller man. Ja, så har det onekligen sett ut i Danmark och om det får man tycka vad man vill. I Sverige har det också varit rätt stränga traditioner kring det här, de som gift sig med ”helt vanliga” har förlorat både kunglig titel och apanage. Men det ändrade kungen på när han gifte sig med Silvia Sommerlath. Och tur är väl det för efter henne kom Daniel och Sofia och det har ju gått hur bra som helst.

Se hela diskussionen här nedan!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB